Totale betovering

Totale betovering, mijn eerste kikker. Die bolle oogjes, gouden irissen, gebandeerde poten. Ik bleef kijken. Het beestje staat op mijn netvlies gegrift. Ik moet een jaar of 10 geweest zijn.

Design academy

Dat bijzondere moment kleurde enkele belangrijke keuzes in mijn leven. Zo ging ik naar de Design academy in Eindhoven, omdat ik gefascineerd was van vormen en kleuren en daar ook beroepsmatig mee verder wilde. De academie bracht een goede vorming op het beeldende en kunstzinnige vlak.

Bioloog

Daarna voltooide ik een studie ecologie (VU-Amsterdam). Dat laatste vanuit een diepgevoelde behoefte de natuur beter te willen begrijpen. Want hoe beter je iets kent en doorziet, hoe meer details, soorten, gedragingen en patronen je daarbinnen kan onderscheiden en waarderen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat in die jaren mijn kinderlijke verlangen om dat bijzondere kikkermoment van toen opnieuw te beleven, volwassen is geworden.

Natuur populair

Gelukkig zijn er inmiddels heel veel mensen die geluk en vervulling weten te vinden in de natuur en die daar door middel van fotografie graag uiting aan geven.

Auteur van twee Bestsellers

Voor mij was dat de reden om in 2010 samen met een goede vriend en collega Edo van Uchelen het Handboek Natuurfotografie te schrijven. Acht drukken en meer dan 10.000 exemplaren gingen ervan over de toonbank. Eind 2019 verscheen mijn tweede boek: Grip op Creativiteit. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan verdieping. Ook dat blijkt een schot in de roos.

Anderen begeleiden

Op veler verzoek zijn we ook natuurfoto-workshops en reizen gaan organiseren.

Het bijzondere van deze activiteiten is dat het tempo laag ligt en dat er nooit lang gereden of ver gelopen wordt, zodat je alle tijd hebt

om rustig te fotograferen. Maar dat is lang niet alles. Wil je meer weten, klik dan op:

Waarom op stap met Bart?

 

 

Bart Siebelink Mentor Natuurfotografie ©AadvVliet-20150601-0230

Review-avond in Fotokasteel Woerden (foto: Aad van Vliet)