Betovering

Heel diep voelde ik elk detail tot me doordringen. Die vreemde bolle oogjes. Die gouden irissen. Dat glanzende vochtige lijfje en die donkere banden op zijn achterpoten. Ik versmolt met wat ik daar voor me zag. Totale betovering! Om nooit te vergeten, mijn eerste kikker. Ik heb hem niet eens hoeven kussen om mijn toekomst te bezegelen.

Design academy

Want dat bijzondere moment bleef vanzelf doorwerken en kleurde enkele belangrijke keuzes in mijn leven. Zo ging ik naar de Design academy in Eindhoven, omdat ik gefascineerd was van vormen en kleuren en daar ook beroepsmatig mee verder wilde. De academie bracht een goede vorming op het beeldende en kunstzinnige vlak.

Bioloog

Daarna voltooide ik een studie ecologie (VU-Amsterdam). Dat laatste vanuit een diepgevoelde behoefte de natuur beter te willen begrijpen. Want hoe beter je iets kent en doorziet, hoe meer details, soorten, gedragingen en patronen je daarbinnen kan onderscheiden en waarderen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat in die jaren mijn kinderlijke verlangen om dat bijzondere kikkermoment van toen opnieuw te beleven, volwassen is geworden.

Natuur populair

Gelukkig zijn er inmiddels heel veel mensen die geluk en vervulling weten te vinden in de natuur en die daar door middel van fotografie graag uiting aan geven.

Handboek 

Voor mij was dat de reden om in 2010 samen met een goede vriend en collega Edo van Uchelen het Handboek Natuurfotografie te schrijven. Vijf drukken en meer dan 7000 exemplaren gingen ervan over de toonbank.

Anderen begeleiden

Op veler verzoek zijn we ook natuurfoto-workshops en reizen gaan organiseren. Het bijzondere van deze activiteiten is dat het tempo laag ligt en dat er nooit lang gereden of ver gelopen wordt, zodat je alle tijd hebt om rustig te fotograferen. Maar dat is lang niet alles. Wil je meer weten, klik dan op:

Waarom op stap met Bart?

 

 

Bart Siebelink Mentor Natuurfotografie ©AadvVliet-20150601-0230

Review-avond in Fotokasteel Woerden (foto: Aad van Vliet)