Totale betovering

Totale betovering, mijn eerste kikker. Die bolle oogjes, gouden irissen, gebandeerde poten. Ik bleef kijken. Het beestje staat op mijn netvlies gegrift. Ik moet een jaar of 10 geweest zijn.

Design academy

Dat bijzondere moment kleurde enkele belangrijke keuzes in mijn leven. Zo ging ik naar de Design academy in Eindhoven, omdat ik gefascineerd was van vormen en kleuren en daar ook beroepsmatig mee verder wilde. De academie bracht een goede vorming op het beeldende en kunstzinnige vlak.

Bioloog

Daarna voltooide ik een studie ecologie (VU-Amsterdam). Dat laatste vanuit een diepgevoelde behoefte de natuur beter te willen begrijpen. Want hoe beter je iets kent en doorziet, hoe meer details, soorten, gedragingen en patronen je daarbinnen kan onderscheiden en waarderen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat in die jaren mijn kinderlijke verlangen om dat bijzondere kikkermoment van toen opnieuw te beleven, volwassen is geworden.

Natuur populair

Gelukkig zijn er inmiddels heel veel mensen die geluk en vervulling weten te vinden in de natuur en die daar door middel van fotografie graag uiting aan geven.

Auteur van twee Bestsellers

Voor mij was dat de reden om in 2010 samen met een goede vriend en collega Edo van Uchelen het Handboek Natuurfotografie te schrijven. Tien drukken zijn er al over de toonbank gegaan. Eind 2019 verscheen mijn tweede boek: Grip op Creativiteit. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan verdieping. Ook dat blijkt een schot in de roos. Het werd binnen een jaar herdrukt en is inmiddels ook verschenen in het Duits onder de titel: Kreativ sein als Naturfotograf*n.