Een belangrijk deel van mijn mentortrajecten bestaat uit het samen reflecteren op je werk (foto’s) en op je creatieve proces. Normaal gesproken gebeurt dat aan een lange tafel. Maar gezien de Corona-maatregelen zijn we uitgeweken naar online-sessies. In het begin best onwennig, natuurlijk. Maar inmiddels blijkt het prima te werken. Zo blijkt uit deze ervaringen van deelnemers.

Geen kwaliteitsverlies

“Ondanks dat de setting anders was dan dan anders, vond ik het dezelfde kwaliteit hebben als ik van Bart gewend ben. Goede feedback, coaching en inspiratie. De nieuwe ideeën gieren door mijn hoofd! Ook het contact met de andere deelnemers vond ik heel fijn op deze manier. Het was zelfs beter gestroomlijnd en gestructureerd omdat er steeds maar één persoon tegelijk aan het woord is. Dat maakt dat er meer overzicht is en aandacht is voor elkaar.” (Hennie Zeij)

Prima alternatief

“Als je je binnen je Facebook- groep goed voorbereidt, kost een online sessie weinig moeite. De andere deelnemers kennen dan je werk al van de Facebookgroep, dus kan je online direct de diepte in. Dat leverde mij verrassende resultaten op.” (Lucie Kapitein)
“Na meerdere reguliere masterclasses, blijkt de online-versie ook verrassend goed te werken. Een prima alternatief!” (Rob Blanken)
“De veiligheid van het de online software (Zoom) wordt constant verbeterd. En wil je je interieur niet in beeld krijgen, dan heb je de mogelijkheid om je mooiste foto als achtergrond te gebruiken” (Willem Mourik)

Het vloog voorbij

“Wat ik erg handig vind is dat we ook gemakkelijk elkaars bureaublad konden delen, dus fraaie presentatie van onze beelden was mogelijk. Daarnaast zelfs een demonstratie van een bewerkingstechniek van een van de deelnemers. Op voorhand leek de online-sessie een lange zit te worden, maar het is omgevlogen en een zeer goed alternatief in deze rare tijden van Corona. Het programma is niet moeilijk en kun je iets niet gelijk vinden dan is er genoeg hulp van de andere ingelogde deelnemers. Ik vond het prima te doen een echte aanrader!” (Irene Nicaise)

Foto’s goed te bekijken

“Het was toch even afwachten hoe de onze eerste virtuele bijeenkomst zou verlopen. Wonderlijk hoe gemakkelijk iedereen zich aanpaste aan de Zoom-omgeving, waarin je face-to-face met de groep in contact staat alsof je om de tafel zit. Maar ook dat je via het delen van je beeldscherm kan inzoomen tot in de details van het fotowerk van de deelnemers. Ik heb prachtig werk langs zien komen en als ik goed heb gekeken louter blije gezichten.” (Boudewijn Swanenburg)