Dit beeld-blog gaat over mijn zoektocht naar betovering in de jungle van Suriname en van Costa Rica. Ik heb er vele kikkers mogen ontmoeten en presenteer hen bij deze graag als persoonlijkheden: vandaar de titel Kikkerlijkheden. Maar let op, dit wordt geen rechttoe rechtaan leesverhaal. Vanaf nu ben jij zelf aan zet. Scroll met de muis over de foto’s hieronder en ontdek (met behulp van het vergrootglas dat dan automatisch verschijnt) zelf hoe dit avontuur zich ontvouwt. (Kijk je op een touch-screen, telefoon of pad,  dan kun je de beelden gewoon met duim-en wijsvinger op het gewenste formaat maken). Neem de tijd voor alle details en geniet van wat je ziet!

Tot slot: Het is niet zo gemakkelijk om op plekken te komen waar je ‘s nachts veilig in het oerwoud kan rondstruinen. Ook het vinden van spannende kikkertjes vergt de nodige kennis en ervaring. Laat staan om ze goed op de foto te krijgen (tipje van de sluier: er is geen flitser aan te pas gekomen).

Tijdens mijn reizen naar Costa Rica (februari 2018) en Suriname (februari 2019) heb je de mogelijkheid om zelf deze ontdekkingen te doen en vast te leggen.