Zien jouw dagen er ook zo anders uit? Weinig activiteiten om naar uit te zien, wellicht ook fotografisch in een dip? Dan heb ik hier iets nieuws voor je, misschien wel het grootste cadeau dat je jezelf nu kunt geven.

Een vol jaar heb ik eraan gewerkt. Bloed, zweet en tranen. Gelukkig had ik de tijd en rust ervoor, want vanwege de pandemie zag ik mijn hele reisagenda (en daarmee het leeuwendeel van mijn inkomen) helaas in rook opgaan.

Mijn nieuwe doel: een passend vervolg maken op mijn boek Grip op Creativiteit. Maar deze keer persoonlijker, speelser en toegankelijker. Nog meer hands on: het is een online academy geworden met als eerste cursus “Beeldtaal; leer kijken en denken als een kunstenaar!”

My goodness, Wat kwam er een boel bij kijken. Ik leerde mezelf filmen, programmeren en video-editen. Steile leercurve, zo kostte met me weken eer ik mijn stemgeluid een beetje prettig kon laten klinken en niet hol of blikkerig. Afijn, mijn werkkamer transformeerde gaandeweg tot home-studio, compleet met lampenset, akoestische panelen en een heleboel nieuwe software waarmee ik je verder niet zal vermoeien. De belangrijkste reden waarom ik dit allemaal vertel is om zelf opnieuw te snappen waarom die eerste lockdown vorig jaar zo snel voorbijvloog.

Het belangrijkste moest toen nog komen: een verhaal. Niet zomaar een verhaal, maar echt iets waarop fotografen zitten te wachten. Logisch opgebouwd, je weet wel, met een kop en een staart. Alles, maar dan ook echt alles wat ik in mijn leven heb geleerd over beeldtaal heb ik opnieuw op een rij gezet en aangevuld met aansprekende voorbeelden, en bronnen. Natuurlijk moest het ook lekker wegluisteren en plezierig zijn om naar te kijken.

Ik denk dat het gelukt is, maar het laatste woord daarover is natuurlijk aan de cursist. Daarom heb ik de cursus laten testen door enkele fotografen. Dit is wat ze zeiden:

“Wat een complete en luchtige cursus, die ook nog eens diep in de achtergronden van beeldtaal duikt. Ik voel me uitgedaagd om er meer over te willen weten en ben er anders door gaan kijken. Alles is opnieuw interessant en spannend geworden.”

“Voor mij is dit dé online cursus om foto’s beter te ‘lezen’. Door de lessen en oefeningen ben ik heel anders naar foto’s gaan kijken. Ik ben veel beter op details gaan letten en kan daar nu ook betekenissen in zien.”

“Grensverleggend op fotografisch gebied. Een verrijking voor mijn fotografisch denkkader. Ik vind dit echt weer een stap verder en voor mij smaakt het naar meer.”

“Deze cursus is precies wat ik nodig had. Hij gaat verder waar het boek Grip op Creativiteit ophoudt en is  wederom een feest om te volgen.”

“Deze cursus is de weg naar een bewustwording van de kracht van beeldtaal, hoe die te herkennen’, hoe die te ‘lezen’ en hoe die zelf toe te passen. Een verrijking om een foto meer zeggingskracht te geven.”

Je snapt, hier werd ik wel blij van. Nu is dan het moment gekomen om ermee naar buiten te treden. Denk je dat dit interessant voor je is, klik dan hier om er meer over te lezen. (

Mocht je willen meedoen, wacht niet te lang met inschrijven.

Want de groepsgrootte is klein en vol = vol.

P.S. Als je na het openen van deze link geen oranje inschrijfbutton aantreft, dan is de cursus reeds vol. Mail me in dat geval voor een plekje op de wachtlijst, dan ontvang je een seintje zodra deze cursus weer wordt aangeboden, zodat je er dan met zekerheid op tijd bij kunt zijn.