Uit ruim 6000 inzendingen zijn twee van mijn foto’s uitgeroepen tot categorie-winnaar van de wedstrijd De Groene Camera (die een aanvulling vormt op de welbekende Zilveren Camera). Je zal begrijpen dat ik zeer trots ben op deze uitslag, vooral omdat de juryleden aangaven te hebben gelet op creativiteit. “We hebben behoorlijk wat slaapverwekkend mooie clichébeelden van ijsvogels, mistige landschapjes en in de ochtendnevel burlende edelherten terzijde geschoven”, verzuchtte een jurylid na afloop.

De bovenste foto getiteld ‘Aquarel’ toont een kokmeeuw, gefotografeerd tijdens het geven van een workshop in de Amsterdamse grachten (winnaar categorie Stadsnatuur).

De onderste getiteld ‘Broeders en Zusters’ toont kikkervisjes van verschillende ouders en is gemaakt in de vijver bij ons huis (winnaar categorie Zoogdieren, Reptielen en Amfibieën).

Vanaf 1 april t/m 25 juni zullen alle winnende foto’s deel uitmaken van de expositie ‘Natuurfotografie in de lage landen’ van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Voor de volledige uitslagen en juryrapporten, zie: